ingrediënten : (4 personen)

– Thee lepel kokosolie
– 1 Halve ui
– 1,5 Kopje sperziebonen (3 cm stukjes ongeveer)
– 1 Grote courgette (halve maantjes snijden)
– 1 Rode of gele paprika (in stukjes)
– 3 Tenen knoflook
– 1,5 Eetlepel gehakte gember
– 2 Eetlepels rode curry pasta (gewoon 1 pakje)
– 1 Eetlepel sojasaus
– 1,5 Kopje kokosmelk
– 1 Rijpe mango (in blokjes)
– 1 Kopje groente bouillon
– 2 Eetlepels limoensap
– Pan met zilvervliesrijst
– 250 Gram kip (hoeft niet)

Wat nu te doen?

Verhit de kokosolie op middelhoog vuur. Bak vervolgens de ui tot goud/geel is. Voeg de boontjes,courgette en paprika toe en bak dit nog 3 minuten mee tot de groenten zachter zijn. Doe daarna de knoflook, gember en rode curry pasta erbij nog 30 seconden ongeveer en dan de sojasaus er ook bij. Nog even de groente bouillon en de kokosmelk erdoor roeren. En vergeet de rijst niet in aparte pan te koken!

Is het eenmaal aan het koken,voeg dan de mango erbij en zet vuur laag en laat dit 8 minuten pruttelen.
Als de mango uit elkaar begint te vallen zet je het vuur uit en roer je de limoensap er doorheen.

Voor degene die graag er nog kip bij willen bak dit apart in een pan met een beetje sojasaus en voeg op het laatst bij de curry!
Opscheppen maar en eetse !

Liefs,

Herba Happiness
Sharon

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *